The other day I opened two packages of instant jajang noodles (Zha Wang) and used one serving of noodles and two sets of seasoning packets to make restaurant quality jajangmyeon. (Here's the recipe) Therefore, one serving of instant noodles were left. Today, I searched online for ideas to make the best use of the leftover instant noodles. I realized that I could turn instant noodles into makeshift pasta, so I made pasta gratin with it. The recipe required an oven but I didn't have one. As a result, the dish's cheese crust lacked crispiness but was still a mouthwatering and tasty dish. You should try it!
며칠전 중국집 자장면을 만들려고 짜왕 두 봉지를 뜯고서 면 1인분과 소스 2인분을 써버렸습니다. (레시피는 여기에) 그래서 면 1인분이 남았지요. 오늘 그 면을 활용할 아이디어를 얻기 위해 인터넷 검색을 해봤습니다. 인스턴트 면을 파스타 면 대용으로 사용할 수 있다는 사실을 깨닫고 파스타 그라탕을 만들었습니다. 오븐을 사용하는 레시피였지만 저는 오븐을 가지고 있지 않습니다. 그래서 표면의 치즈를 바삭하게 만들지는 못했지만 그래도 군침도는 맛있는 요리였습니다. 한 번 시도해보세요!
Here's the simple recipe for gratin with instant noodles.
라면사리로 간단히 만들 수 있는 그라탕을 소개합니다.
Ingredients/재료:
1 package instant noodles / 라면사리 1개
60 g frozen shrimp (8 large shrimp), peeled and deveined / 손질된 새우 60 g (큰 새우 8개)
4 strips bacon, chopped / 베이컨 4줄, 잘라놓은 것
10 g butter / 버터 10 g
50 g mozzarella cheese, shredded / 모짜렐라 치즈 50 g, 채썰린 것 (슈레드 치즈)
1 slice Cheddar cheese / 슬라이스 체다 치즈 1개
1/3 onion, diced / 양파 1/3, 작게 썰은 것
3 cloves garlic, sliced / 마늘 3조각, 편썰기한 것
1 pinch salt / 소금 한 꼬집
1 pinch parsley flakes / 파슬리 후레이크 한 꼬집
2 pinch black pepper powder / 후추 두 꼬집
200 ml milk / 우유 200 ml
Estimated time: 10-15 mins
예상 조리 시간: 10-15분
1) Pour milk in a cup and mix in a pinch of salt and black pepper powder.
2) Rinse the shrimp in cold water. Put in a bowl and pour soju over shrimp until half-immersed. (To remove the fishy smell of shrimp.) Let them sit 10 minutes, then pat dry with a paper towel.
3) Boil one serving of instant noodles in a pot until you can barely untangle the strands (1-2 minutes). Drain the noodles.
4) In a medium saute pan, melt butter over low heat. Add garlic and bacon and stir-fry over medium heat until aromatic.
5) Add shrimp and turn occasionally until barely pink.
6) Add onion and stir-fry until golden.
7) Add milk from step 1 and reduce heat to low and simmer. When it boils, add a slice of Cheddar cheese and mix until clumps disappear.
8) Add half-cooked noodles and mix. Sprinkle with mozzarella cheese, then parsley.
9) Close the lid of the pan and simmer until mozzarella cheese is melted. (If the sauce reduces too much, add a few Tbsp milk.)
1) 컵에 우유를 따르고 소금과 후추를 각 한 꼬집 넣고 잘 섞는다.
2) 새우를 찬 물에 씻고 그릇에 담은 뒤 반쯤 잠길 정도로 소주를 붓는다. (비린내를 없애기 위함) 10분 정도 놔두고 키친타월로 물기를 제거한다.
3) 물을 끓여 라면사리가 겨우 풀어질 정도로만 익힌다. (1-2분) 체에 밭쳐 놓는다.
4) 중간 사이즈의 소테 팬에서 약불에 버터를 녹인다. 마늘과 베이컨을 넣고 중간불에서 향이 올라올 정도로 볶는다.
5) 새우를 넣고 분홍빛이 겨우 돌 정도로 뒤집어가며 익힌다.
6) 양파를 넣고 금빛이 돌 때까지 저어가며 볶는다.
7) 1단계에서 미리 준비해둔 우유를 넣고 약불로 줄여 끓인다. 끓기 시작하면 체다 치즈 슬라이스 1장을 넣고 덩어리가 없어질 때까지 섞는다.
8) 미리 밭쳐놓은 면을 넣고 섞는다. 모짜렐라 치즈를 뿌린 뒤 파슬리도 뿌린다.
9) 팬 뚜껑을 닫고 모짜렐라 치즈가 녹을 때까지 끓인다. (소스가 너무 줄어들면 우유 몇 스푼 추가한다.)
(I added peperoncini, because I like a bit of a spicy kick.)
며칠전 중국집 자장면을 만들려고 짜왕 두 봉지를 뜯고서 면 1인분과 소스 2인분을 써버렸습니다. (레시피는 여기에) 그래서 면 1인분이 남았지요. 오늘 그 면을 활용할 아이디어를 얻기 위해 인터넷 검색을 해봤습니다. 인스턴트 면을 파스타 면 대용으로 사용할 수 있다는 사실을 깨닫고 파스타 그라탕을 만들었습니다. 오븐을 사용하는 레시피였지만 저는 오븐을 가지고 있지 않습니다. 그래서 표면의 치즈를 바삭하게 만들지는 못했지만 그래도 군침도는 맛있는 요리였습니다. 한 번 시도해보세요!
Here's the simple recipe for gratin with instant noodles.
라면사리로 간단히 만들 수 있는 그라탕을 소개합니다.
Ingredients/재료:
1 package instant noodles / 라면사리 1개
60 g frozen shrimp (8 large shrimp), peeled and deveined / 손질된 새우 60 g (큰 새우 8개)
4 strips bacon, chopped / 베이컨 4줄, 잘라놓은 것
10 g butter / 버터 10 g
50 g mozzarella cheese, shredded / 모짜렐라 치즈 50 g, 채썰린 것 (슈레드 치즈)
1 slice Cheddar cheese / 슬라이스 체다 치즈 1개
1/3 onion, diced / 양파 1/3, 작게 썰은 것
3 cloves garlic, sliced / 마늘 3조각, 편썰기한 것
1 pinch salt / 소금 한 꼬집
1 pinch parsley flakes / 파슬리 후레이크 한 꼬집
2 pinch black pepper powder / 후추 두 꼬집
200 ml milk / 우유 200 ml
Estimated time: 10-15 mins
예상 조리 시간: 10-15분
1) Pour milk in a cup and mix in a pinch of salt and black pepper powder.
2) Rinse the shrimp in cold water. Put in a bowl and pour soju over shrimp until half-immersed. (To remove the fishy smell of shrimp.) Let them sit 10 minutes, then pat dry with a paper towel.
3) Boil one serving of instant noodles in a pot until you can barely untangle the strands (1-2 minutes). Drain the noodles.
4) In a medium saute pan, melt butter over low heat. Add garlic and bacon and stir-fry over medium heat until aromatic.
5) Add shrimp and turn occasionally until barely pink.
6) Add onion and stir-fry until golden.
7) Add milk from step 1 and reduce heat to low and simmer. When it boils, add a slice of Cheddar cheese and mix until clumps disappear.
8) Add half-cooked noodles and mix. Sprinkle with mozzarella cheese, then parsley.
9) Close the lid of the pan and simmer until mozzarella cheese is melted. (If the sauce reduces too much, add a few Tbsp milk.)
1) 컵에 우유를 따르고 소금과 후추를 각 한 꼬집 넣고 잘 섞는다.
2) 새우를 찬 물에 씻고 그릇에 담은 뒤 반쯤 잠길 정도로 소주를 붓는다. (비린내를 없애기 위함) 10분 정도 놔두고 키친타월로 물기를 제거한다.
3) 물을 끓여 라면사리가 겨우 풀어질 정도로만 익힌다. (1-2분) 체에 밭쳐 놓는다.
4) 중간 사이즈의 소테 팬에서 약불에 버터를 녹인다. 마늘과 베이컨을 넣고 중간불에서 향이 올라올 정도로 볶는다.
5) 새우를 넣고 분홍빛이 겨우 돌 정도로 뒤집어가며 익힌다.
6) 양파를 넣고 금빛이 돌 때까지 저어가며 볶는다.
7) 1단계에서 미리 준비해둔 우유를 넣고 약불로 줄여 끓인다. 끓기 시작하면 체다 치즈 슬라이스 1장을 넣고 덩어리가 없어질 때까지 섞는다.
8) 미리 밭쳐놓은 면을 넣고 섞는다. 모짜렐라 치즈를 뿌린 뒤 파슬리도 뿌린다.
9) 팬 뚜껑을 닫고 모짜렐라 치즈가 녹을 때까지 끓인다. (소스가 너무 줄어들면 우유 몇 스푼 추가한다.)
(I added peperoncini, because I like a bit of a spicy kick.)
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